DVC 4 op titelkoers na overwinning op Delft 8

Met nog zes wedstrijden te gaan, moest DVC 4 op bezoek bij Delft 8. Dit was op papier een lastige klus. Dit omdat Delft 8 nog nooit thuis had verloren en DVC 4 vorige week een wanprestatie had neergezet tegen Duinoord/de Jagers 5 Ook had DVC 4 de avond voor de wedstrijd een leuk feestje gehad met veel drank en was bekend geworden dat topscoorder Walter van der Helm waarschijnlijk niet meer mag voetballen vanwege een blessure. De DVC 4 selectie was (met uitzondering van Frans Hoogeveen) compleet, maar sommige spelers zagen er niet echt topfit uit.

DVC 4 begon de wedstrijd wel aardig. Met de wind in de rug kon men Delft 8 aardig vastzetten. Maar nu vijf minuten moest Martijn van den Houten al geblesseerd uitvallen, hij was door zijn enkel gegaan. Erik van Leeuwen viel voor hem in en Woggie nam zijn plaats in de spits in. DVC 4 bleef de betere ploeg. Aanvallend werden er hier en daar wat kleine kansjes gecreƫerd en verdedigend stond het goed. Martijn Rietveld had de eerste helft weinig te doen.

Ruben van Leeuwen was het twee keer zeer gevaarlijk met een afstandschot, maar beide pogingen gingen rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Toch kwam DVC 4 op voorsprong. Marco van Berkum versierde een vrije trap. Eric van der Helm ging achter de bal staan. Hij schoot de bal echter te dicht bij de keeper. Maar met dank van de Delftse sluitpost ging de bal toch in de goal, de bal stuiterde op zijn borst en caramboleerde het doel in, 0-1.

Na deze goal hield DVC 4 het overwicht en ging het opzoek naar meer doelpunten. Ruben van Leeuwen was het dichtstbij. Uit een goede corner van Marco van Berkum kreeg Ruben een vrij kopkans. In plaats van op goal te koppen (wat een zeker doelpunt was geweest), kopte Ruben ver naast. Maar DVC 4 had in de eerste helft niets te duchten van Delft 8. Maar helaas kon DVC 4 in de eerste helft de score niet verder uitbreiden. En werd de 0-1 ook de ruststand.

Na rust had DVC 4 de wind tegen. De ploeg probeerde iets te krampachtig de voorsprong vast te houden, waardoor de ploeg te weinig aan voetballen toe kwam en Delft 8 iets beter in de wedstrijd kwam. Echt gevaarlijk werd de ploeg echter niet en de tweede helft kabbelde voort, zonder goed voetbal.

DVC 4 kreeg nog wel wat kleine kansjes, maar uit een tegenaanval was het Delft 8 dat scoorde. Marco van Tuyl verdedigde niet goed genoeg en zijn man kon opstomen richting Martijn Rietveld. Dani kon de inzet tegenhouden, maar niet klemmen. Er stond een aanvaller van Delft 8 helemaal vrij om de losgekomen bal simpel in de lege goal te tikken, 1-1.

Even hield DVC 4 de adem in en gingen de kopjes even omlaag (men dacht waarschijnlijk even terug aan verleden week toen ook een voorsprong simpel werd weggegeven en DCV 4 tegen een nederlaag opliep). Maar aanvoerder Ruben van Leeuwen spoorde gelijk zijn team aan om er weer tegenaan te gaan en dit gebeurde ook. Martijn van den Houten was weer in de ploeg gekomen, zijn blessure viel mee. De rust had zijn enkel goed gedaan.

Delft 8 werd weer terug gedrongen en DVC 4 ging opzoek naar de voorsprong. Deze kwam er ook, niet lang na de gelijkmaker. Uit een corner kwam er een scrimmage voor de goal. Marco den Os kwam in schot positie, maar het kreeg de bal niet goed. Fuut legde de bal af op Ruben van Leeuwen. Ruben stond er echter ook niet echt goed, hij legde op zijn beurt de bal af op Mario Goeman. Mario kon wel schieten, maar zijn schot kwam op de paal. De net weer in het veld staande Martijn van den Houten was er als de kippen bij, Beppe schoot de bal hard en hoog tegen de touwen, 1-2.

DVC 4 zou deze voorsprong niet meer uit handen geven. De defensie nam geen enkel risico meer. DVC 4 had zelfs de beste kansen om te scoren. Mario Goeman en Martijn van den Houten hadden de beste kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Zwario zijn kopbal werd echter miraculeus gered door de keeper. Beppe speelde de bal te ver voor zich uit waardoor de keeper lastig genoeg in de weg kon liggen om een doelpunt te voorkomen.

Maar de voorsprong kwam niet meer in gevaar. Delft 8 had het geloof verloren in een stuntje en ze zaten er fysiek ook doorheen. DVC 4 bleef dus na de tweede voorsprong simpel overeind en voetbalde de wedstrijd professioneel uit. Met deze winst en het verlies van concurrenten Wippolder 5 en Taurus 6, kan DVC 4 volgende week thuis tegen Wippolder 5 kampioen worden!!!